Gratis verzending vanaf 50 euro binnen Nederland

Waarom handgemaakte kinderkleding kopen?

Misschien koop je al regelmatig handgemaakte kleding of heb je er wel eens over nagedacht. Graag wil ik even met je doornemen wat de voor en de nadelen zijn van handgemaakte (kinder) kleding. 

 

Nadelen:

Wat mensen er soms van kan weerhouden om handgemaakte kleding te kopen is onder andere:

- de maat valt anders uit

- je kan het vaak niet retourneren

- het is prijzig

- het is van slechte kwaliteit 

- het is vaak gemaakt door kleinere ondernemers waardoor je je minder vrij voelt om contact op te nemen als er iets niet naar wens is

 

Maatwerk:

Over deze punten maak ik mijzelf juist niet zo druk. De maten die ik gebruik komen nl. overeen met de gemiddelde maten die voor baby en kind worden gebruikt. Het voordeel is dat ik het patroon aan kan passen naar wens. Is jouw kind iets langer dan gemiddeld? Dan maak ik het kledingstuk iets langer. Heeft jouw kleintje de beenlengte van een maat kleiner? Geen probleem, dat pas ik aan.

 

Retourneren:

Het klopt dat je handgemaakte kleding vaak niet kunt retourneren. Dit komt omdat handmade een vorm van slowfashion is. Pas wanneer een bestelling wordt geplaatst ga ik ook daadwerkelijk naaien. Dit betekent dat ik het kledingstuk speciaal voor jou maak, net als met gepersonaliseerde items. Juist omdat ik het op deze manier doe, verspil ik minder en maak ik geen kleding die uiteindelijk niet gedragen zal worden en op de grote velden met afgedankte kleding terecht komt.

Mocht er nou echt iets mis mee zijn, dat er een fout is gemaakt of iets dergelijks dan zal ik dit altijd op een passende manier oplossen!

 

Hoezo prijzig?

Handgemaakte kleding is, als het van goede kwaliteit is, inderdaad prijzig. Maar als je het vergelijkt met merkkleding dan valt dat ook best mee. En is merkkleding nou echt beter? Dat kun je je afvragen.  Vaak werken deze merken nog met bedrijven in goedkopere productie landen, waar werknemers onder barre omstandigheden moeten werken voor een lager loon. Het valt me zelfs op dat de afwerking niet altijd even netjes is als dat van handgemaakte kleding. Dit is ook logisch want grote merken werken met massa productie. In handmade kleding zit veel meer passie, tijd en liefde. De kwalitatieve stoffen gaan ook langer mee.

 

Kwaliteit:

Als handgemaakte kleding van slechte kwaliteit zijn dan heb je bij de verkeerde persoon gekocht! 

Ik werk enkel met stoffen van hoge kwaliteit, bestempeld met het OEKO-TEX keurmerk (wat betekent dat de materialen zijn vervaardigd zonder chemische en andere gevaarlijke stoffen) en een lange levensduur hebben.

Ik besteed veel tijd aan ontwerp en afwerking.  Elk kledingstuk moet netjes zijn!

 

Persoonlijk contact:

Het laatste punt is eigenlijk best grappig, want juist de kleine ondernemer zal er ALLES aan doen om zijn/haar klanten blij te maken. Juist bij de kleine ondernemer ervaar je persoonlijk contact, aandacht en liefde.  Alleen al in de manier van het verpakken en verzenden. En zeker bij klachten.

 

Voordelen:

Oké, we hebben inmiddels ook al een aantal voordelen besproken. Hierbij op een rijtje:

- in elk kledingstuk zit veel liefde, aandacht en tijd

- duurzaam

- slowfashion

- gaat lang mee

- custom aanpassingen zijn mogelijk

- is in NL gemaakt onder goede omstandigheden 

- stoffen zijn veilig voor jouw kindje

- geen prikkende labels (bij mij in ieder geval)

 

Je ziet dat de voordelen opwegen tegen de nadelen,  zeker aangezien niet alle nadelen terecht zijn.

Ik kan handgemaakte kleding dan ook zeker aan iedereen aanraden! 

 

Koop jij wel eens handgemaakte kinderkleding? En hoe is dat bevallen?

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.