Gratis verzending vanaf 50 euro binnen Nederland

Hoe werk je een hals netjes af?

Zo ziet de hals eruit zonder afwerking.  Je gaat het pas afwerken als de mouwen erin zitten. Ik doe het aan het einde, als het hele shirt in elkaar zit.

Knip een strook van dezelfde stof of bijpassende stof (een effen kleur bijvoorbeeld) van 4 cm breed en met een lengte van 0,8 x de omtrek van de hals. Dus je meet de omtrek van de hals op en doet dit x 0,8. Dit wordt het boordje.

Dan naai je de uiteinden van de strook aan elkaar vast met de goede kant van de stof op elkaar. Zodat je een dichte cirkel krijgt.

Nu vouw je de stof van het boordje dubbel, met de goede kant naar buiten. Zet nu de strook vast met knijpers of spelden op de hals. Doe dit door de open kant van de strook tegen de rand van de hals te leggen. Zoek het midden op van de voor en achterkant van de hals en zet het boordje vast met knijpers of spelden.

Verdeel het boordje in 4 gelijke delen over de hals en zet vast. Dan zet je het boordje vast met de lockmachine (of naaimachine) terwijl je zacht aan het boordje trekt. Dan ziet het er zo uit.

Even de strijkbout er op en klaar!

Mocht je een coverlock machine hebben dan kun je het nog mooier afwerken door langs het boordje te stikken. Dit kan uiteraard ook met de naaimachine als je het op een stretch steek zet (kleine zigzag bijvoorbeeld). Ik kies ervoor om dat niet te doen omdat ik het minder mooi vind staan. En zo werkt het ook prima. Het enige is dat het na het wassen een beetje kan gaan omkrullen. Dus mocht je een coverlock hebben dan zou ik het zeker aanraden. Ik kreeg onlangs de tip om seraflex garen te gebruiken.  Dit is rekbaar garen waar je een rechte steek mee kunt maken. Hiermee kun je langs het boordje naaien. Ik ga dit zelf nog uitproberen en dan deel ik het resultaat!

 

 

Voila! Vanaf nu heb je super nette halsboordjes!

Zo ziet de hals eruit als je langs de hals naast met seraflex garen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.